Hoe werkt het?.

Het Hof van Justitie heeft in het jaar 2013 geoordeeld dat de opgewekte energie van zonnepanelen een BTW belaste prestatie is. Met andere woorden: Je bent ondernemer als je in het bezit bent van zonnepanelen. Dit heeft tot gevolg dat u de BTW over aanschaf en de installatie van de zonnepanelen kunt aftrekken.

Waarom is dit het geval? Wanneer u in het bezit bent van zonnepanelen levert u energie aan de energiemaatschappijen wanneer u meer energie opwekt dan u verbruikt. Oftewel u levert een prestatie aan de energiemaatschappijen waarover u een bedrag ontvangt inclusief BTW. Wegens deze reden bent u een ondernemer.

Maar waarom hoeft u dan geen BTW af te dragen aan de Belastingdienst?

Dit wordt verrekend met de terugvraag van de BTW aan de hand van een forfait. Hierbij wordt er gekeken hoeveel energie de zonnepanelen zullen opwekken.

Dit is een eenmalige betaling betreft de BTW. Na dat dit is gebeurd, valt u onder de kleine ondernemerschap regeling. Dit betekent dat er geen BTW aangifte verder verwerkt hoeft te worden.

Wat is dan verder de rol van ZonnigeBTW?

Wij verzorgen de aanvraag betreffende de BTW en de verdere handelingen met de Belastingdienst. U hoeft nauwelijks iets te ondernemen, nadat u ons formulier heeft ingevuld. Met andere woorden u krijgt geld terug waar u recht op heeft, en waarvan u wellicht niet op de hoogte was.

Wanneer wij alle gegevens hebben verwerkt en de aangifte naar de Belastingdienst verstuurd is, zullen de betalingen gedaan worden worden aan de hand van de volgende gegevens:

  • 1ste kwartaal van januari tot maart (aangifte wordt gedaan in april)
  • 2de kwartaal van april tot juni (aangifte wordt gedaan in juli)
  • 3de kwartaal van juli tot september (aangifte wordt gedaan in oktober)
  • 4de kwartaal van oktober tot december (aangifte wordt gedaan in januari nieuw jaar)

Wanneer u de aanvraag tussen de bovengenoemde kwartalen aangeeft, zal u uw geld ongeveer een maand ,nadat wij aangifte hebben gedaan ontvangen. De aangifte wordt pas door de Belastingdienst verwerkt een maand na de afsluiting van het kwartaal. Dit betekent ongeveer de volgende uitbetaal momenten:

  • 1ste kwartaal in mei
  • 2de kwartaal in augustus
  • 3de kwartaal in november
  • 4de kwartaal in februari van het nieuwe jaar.

Regel direct uw zonnepanelen BTW teruggave.

direct aanvragen